Home » Inmeten, hoe doe je dat?
Gordijnen

Hoe meet je gordijnen in?

Gordijnen inmeten hoeft niet moeilijk te zijn, werd voorheen gedaan door winkelmedewerkers, dat zie je natuurlijk weer terug in de kosten, daarom hebben wij voor u een makkelijke gids hoe gordijnen ingemeten kunnen worden.

Bij het inmeten van gordijnen is het van belang gestructureerd te werk te gaan. Als u de volgende instructies nauwkeurig volgt komt het gelukkig in de meeste gevallen goed, en mocht het toch niet lukken kunt u gerust contact opnemen.

Breedte opmeten

Gordijnen inmeten hoeft niet moeilijk te zijn. Meet met een nauwkeurige rolmaat de breedte op van de plek waar de gordijnen komen te hangen, doe dit aan de boven en onderkant, let er op dat de afstand van het raam gelijk is op alle punten van meten. Hangt er al een gordijnrails, dan is het makkelijk om de lengte van de rails op te meten. Het is verstandig alles minstens 2 keer op te meten om er zeker van te zijn dat het goed is gegaan.

Hoogte opmeten

Meet met een nauwkeurige rolmaat de gewenste hoogte van de gordijnen, doe dit op meerdere punten, bijvoorbeeld aan beide uiteinden. Hangt er al een rails? meet dan de dikte van de rails apart op.

Waar moet ik op letten?

Het is belangrijk goed te letten op eventuele obstakels in het meten, zitten er vensterbanken die uitsteken? of staat er een verwarming, als het gordijn ergens om heen moet vallen is het verstandig dit goed in kaart te brengen en zo nodig op te meten.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *